Waarom een externe tekstschrijver inhuren voor de bedrijfswebsite?

Het doel van je bedrijf, product of dienst heb je zelf helder voor ogen, maar hoe breng je de boodschap op een goede manier over op je doelgroep? Een copywriter kan je hierbij helpen. Je kunt een tekstschrijver zelfs interim inzetten, zo heb je al voor enkele uren per maand structurele, professionele ondersteuning bij alles wat met tekst en communicatie te maken heeft.

Wil je meer weten? Lees verder of neem direct contact met Contexxt op.

Focus je op jouw eigen vak

‘Schoenmaker blijf bij je leest’ zeggen ze, het is cliché maar waar (ja, ook dat is een cliché!). De tijd die jij of je werknemer besteedt aan het schrijven van echt goede teksten, kun je beter besteden aan dat wat voor jou direct inkomsten opbrengt. Aan ieder uur dat een copywriter effectief schrijft, zijn jaren ervaring en kennisopbouw voorafgegaan. Wil je het schrijven van teksten in eigen beheer houden, bedenk dan of je de benodigde kennis hiervoor in huis hebt en hoeveel tijd het extra kost om op hetzelfde niveau als een tekstschrijver te werken. Want ja, tijd is nu eenmaal geld (nog zo’n cliché!).

Een professionele copywriter bekijkt je bedrijf van buitenaf

Misschien denk je: “Hoe kan iemand die er geen verstand van heeft mijn verhaal beter vertellen dan ik of mijn (communicatie)medewerkers?”. Heel begrijpelijk dat dit gek voelt, maar ik hoorde laatst iemand zeggen: “Vanaf de binnenkant van het potje kun je niet zien wat er op het etiket staat”. Dit verbeeldt precies wat ik bedoel. Jij kunt het nog zo logisch vinden wat jouw bedrijf doet en aanbiedt, dat wil nog niet zeggen dat het van buitenaf ook duidelijk is. Voor een externe tekstschrijver is jouw verhaal nog geen vanzelfsprekendheid. Door naar je te luisteren en te beoordelen of jouw verhaal ook strookt met hoe je je bedrijf (online) presenteert, is het mogelijk jouw teksten te optimaliseren en professionaliseren.

Een tekstschrijver weet de essentie uit te lichten

Wat je doet is misschien wel duidelijk, maar voor wie, waarom en hoe, dat is juist wat je bedrijf uniek maak en je doelgroep aan je bindt. Alleen, dan benader je het nog steeds vanuit je bedrijf, product of dienst. Een Unique Selling Point is niet iets wat je je klant oplegt, maar de manier waarop je op zijn/haar behoefte inspeelt. Een professionele tekstschrijver laat je nadenken over de problemen, vragen, uitdagingen en behoeften van je klant, dan pas wordt je boodschap helder en bereik je je doel.

Webteksten vergen een andere manier van schrijven

Een groot verschil tussen online teksten en offline teksten is de intentie van de lezer. Online lezen gaat gepaard met zoekgedrag. Op één zoekopdracht komen minimaal tientallen resultaten naar voren in Google, jouw potentiele klant heeft echt geen tijd en zin om al deze websites op hun waarde en relevantie te beoordelen. Online wordt daarom meestal scannend gelezen. Hierop kun je inspelen door te kiezen voor de juiste lay-out, tekstlengte, leesbaarheid, structuur en ondersteunend beeldmateriaal. In één oogopslag wordt bevestigd dat je lezer de juiste keuze heeft gemaakt.  

Een copywriter helpt je vindbaar worden in Google

Een tekstschrijver met verstand van online schrijven heeft nog een voordeel, namelijk: zoekmachineoptimalisatie. Het op de juiste manier inzetten van tekst zorgt ervoor dat Google jou als relevante informatiebron voor potentiële bezoekers ziet. De leesbaarheid die ik in de vorige alinea behandelde is een van de factoren die hierop van invloed is, maar ook de juiste zoektermen, kwaliteit en structuur van de tekst zijn belangrijk. Een tekstschrijver met kennis en ervaring op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) is essentieel als je doel meer bezoekers naar je website leiden is.

Een interim tekstschrijver is flexibel en zelfstandig

Een copywriter is geen overbodige luxe wanneer er binnen je bedrijf tijdelijk of structureel extra behoefte is aan contentcreatie. Het voordeel van een externe, interim tekstschrijver, is dat deze zelfstandig en flexibel is. Deze persoon is zelf ondernemer en begrijpt dus dat je zo efficiënt en effectief mogelijk wilt werken. Bovendien heeft jouw ideale contentcreator ook connecties met andere dienstverleners, zoals fotografen, webbouwers en grafisch vormgevers, zodat je op het gebied van content geheel ontzorgd wordt.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op!

Over Lorenza van Contexxt

"De mens is de eerste soort op aarde die het is ‘gelukt’ om invloed uit te oefenen op het klimaat. Helaas niet in positieve zin. Gelukkig zijn er steeds meer mensen en ook bedrijven die zich bewust zijn van hun impact op het milieu. Ze kiezen niet voor de makkelijkste weg, wachten niet tot wet- en regelgeving duurzaam gedrag afdwingt, maar zetten concrete stappen om zelf deel uit te maken van de verandering. Deze bedrijven wil ik graag helpen om hun duurzame missie te verwezenlijken, door zichtbaar te zijn. Woord voor woord vertel ik hun duurzame verhaal, in heldere taal."

Lees meer over mij

 

Lorenza Verbaten
Posted in