tekstoptimalisatie groen

MVO En Je Interne Organisatie

HET BELANG VAN INTERNE COMMUNICATIE EN CO-CREATIE

Het klinkt misschien gek, maar interne communicatie behoort niet toe aan de communicatieafdeling. Een groot deel van alle communicatie die plaatsvindt in, om en over je bedrijf heeft niet direct te maken met de inspanningen van de afdeling communicatie. Het is wat je medewerkers onderling met elkaar bespreken, met hun manager, met hun partner ’s avonds aan de eettafel, of met vrienden tijdens een verjaardagsfeestje. Het gaat om wat zij vertellen tegen klanten, leveranciers, of tegen de chauffeur van de koeriersdienst.

Op die communicatie heb je geen directe invloed. Dat maakt het spannend, maar het is juist een kans! Voorbeeld: als een medewerker vol enthousiasme vertelt hoe leuk het is om voor jou te werken, dan is dat veel effectiever dan wanneer je dit probeert over te brengen via je officiële communicatiekanalen.

Dus, hoe zorg je dat je medewerkers jouw waarden gaan uitdragen. Kortom, hoe maak je ze onderdeel van jouw 'communicatiemachine' én je MVO-missie?

voordelen van co-creatie:

  • Mensen voelen zich belangrijk, betrokken en verantwoordelijk.
  • Ze voelen zich gezien en vertellen positieve verhalen.
  • Je klanten voelen de oprechte betrokkenheid bij je MVO-missie, dat maakt je aantrekkingskracht nóg groter.
  • Je bereikt de generatie van morgen, die betekenisvol werk belangrijk vinden.
  • Je ontdekt potentie bij mensen die je nooit voor mogelijk had gehouden, omdat je hen activeert vanuit hun eigen waarden.

gedeelde waarden

"Mijn medewerkers vinden het onderwerp niet interessant", dat is wat ondernemers denken die hun MVO-missie top-down communiceren naar hun medewerkers. Maar iederéén is maatschappelijk betrokken, maar allemaal op hun eigen manier. Als je die betrokkenheid weet aan te boren, dan kun je bouwen aan een oersterke fundering van gedeelde waarden én aan je MVO-missie.

co-creatie

Zodra je gaat handelen naar die gedeelde waarden creëer je échte betrokkenheid. Daarom betrekken we medewerkers van alle afdelingen en disciplines bij het proces van het creëren van je MVO-missie en communicatiestrategie. Op die manier worden beide breed gedragen door heel de organisatie, en dat voel je. Net als je klanten, samenwerkingspartners en potentiële medewerkers.

eigenaarschap

Gedeelde waarden zorgen voor betrokkenheid dat zet weer aan tot actie. Iedereen - van boekhouder tot sales medewerker, van schoonmaker tot team manager - heeft een eigen 'cirkel van invloed' en zal die op zijn of haar eigen manier invulling gaan geven, zich hier verantwoordelijk voor voelen. Zo wordt jouw MVO-missie een gezamenlijke missie. 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder'!

 

Partners

Contexxt Communicatie werkt samen met externe partners met specialismen in specifieke vakgebieden. Onze werkwijze is tot stand gekomen met de hulp en input van adviseurs en coaches op het gebied van verandermanagement, leiderschap en vitaliteit, met focus op betekenisvol ondernemen. Zij helpen ze je graag verder wanneer er in jouw organisatie behoefte is aan extra begeleiding of advies.

gebruik ambitie n richting (600 x 600 px) (1)

PLAN EEN VRIJBLIJVEND MVO-MISSIEGESPREK

Wat is jouw MVO-missie en  waar loop je tegenaan in de uitvoering én de communicatie? Krijg je de neuzen in je bedrijf niet dezelfde kant op, wil je geen loze statements maken, mis je de juiste handjes of expertise in je bedrijf om je MVO-doelen écht te verweven in je communicatiestrategie? Wat jouw vraag ook is, ik help je graag verder tijdens een vrijblijvend MVO-missiegesprek.