icoontjes_groen_analyse

Een meetbare mVO-missie

De basis voor een duurzame communicatiestrategie

Krijg je ook zo’n jeuk van bedrijven of merken die het woord ‘duurzaam’ te pas en te onpas gebruiken, zonder onderbouwing? Of misschien realiseer je je nu dat jij dit zelf ook doet. Niet bewust dus, maar vanuit de aanname dat mensen heus wel begrijpen dat je intentie goed is. Maar op goede bedoelingen voer je geen (communicatie)beleid. Op social media kan een goede bedoelde, maar foute of slecht onderbouwde bewering, zelfs schade aanrichten.

Maar hoe pak je dat aan - je MVO-missie concreet en meetbaar maken? Wij helpen je.

een concrete MVO-missie:

  • is geloofwaardig;
  • maakt je doelen concreet;
  • is een stok achter de deur;
  • kan worden afgestemd op wet- en regelgeving;
  • helpt je nóg meer impact maken;
  • is dé basis voor een heldere en actiegerichte communicatiestrategie.

Waarom?

Oprechte, authentieke communicatie begint altijd bij 'waarom'. Waarom is deze MVO-missie voor jou en je bedrijf belangrijk? Die waarden drijven jou als ondernemer, maar ook de klanten, medewerkers, partners en anderen met wie je te maken hebt herkennen zich er in. Inzicht krijgen in je drijfveren en het DNA van je bedrijf is de eerste stap naar een succesvolle communicatiestrategie.

Wat?

Wat wil je concreet bereiken, doen of wat héb je al gedaan? Impact maken begint met ideeën, maar zonder keiharde actie en resultaten gebeurt er uiteindelijk niets. Wat is jouw droom, je visie en wat houdt jouw MVO-missie in? Waar wil je naartoe en wat moet je doen om dat te bereiken? Duurzame communicatie bestaat uit woorden én daden, dus... laten we jouw doelen eens concreet maken.

hoe?

Om klanten en stakeholders te overtuigen van je oprechtheid en impact moet je natuurlijk laten zien wat de resultaten van je inspanningen zijn. De R-Ladder van circulariteit, de CO2-Prestatieladder, wet- en regelgeving (CSRD, GRI), sociale impact, SDG’s, de Levenscyclusanalyse, diverse keurmerken, de Milieubarometer. Allemaal manieren om duurzaamheid in beeld te brengen. Wij helpen je de juiste route kiezen.

Partners

Contexxt Communicatie werkt samen met externe partners met specialismen in specifieke vakgebieden. Zo hebben we de krachten gebundeld met duurzaamheids-, advies- en onderzoeksbureaus om jouw MVO-missie concreet en meetbaar te maken. Bovendien beantwoorden zij met liefde al je vragen op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Wil je meer advies en begeleiding bij het vergroten van je duurzame en sociale impact? Zij helpen je graag verder op weg.

gebruik ambitie n richting (600 x 600 px)

PLAN EEN VRIJBLIJVEND MVO-MISSIEGESPREK

Wat is jouw MVO-missie en  waar loop je tegenaan in de uitvoering én de communicatie? Krijg je de neuzen in je bedrijf niet dezelfde kant op, wil je geen loze statements maken, mis je de juiste handjes of expertise in je bedrijf om je MVO-doelen écht te verweven in je communicatiestrategie? Wat jouw vraag ook is, ik help je graag verder tijdens een vrijblijvend MVO-missiegesprek.